nuh beton

herkes şapkasını önüne koysun. o trafik sıkışıklığında kamyon üstünde dönerken gördüğünüz fizik kurallarını alt üst edercesine dolaşan cihaz nuh beton aracıydı. hepimiz bir an o dolambaçın büyüsüne kapıldık, nuh betonu beynimize işledik. bir başka beton markası bilir miyiz? beton a ihtiyacımız olsa nuh betondan başka aklımıza bir marka gelir mi? yarın borsa oynarsam nuh beton hisselerine oynarım arkadaş. bunun garantisi sokaklarda. çık dolaş kabaca istanbulu, nuh beton aracına rastlarsın inatla harcını karıştırır sana karşı. nuh der peygamber demez 1959 dan beri

 


şemsiye savaşları 2010

bu sene kışın gelmesiyle tekrar açılan şemsiye sezonunda ananem muazzez (72) yine oldukça iddalı: 2009 kışını halka karşı 3 göz çıkarma, 2 hafif kafa hasarı ve bir ciddi dikişlik kafa deliği ile kapatarak ''şemsiye ile en tehlikeli yaşlılar'' listesinde kendine 5. sıradan yer buldu. bu sene daha çok çalışıp, daha dikkatsiz olacağını vurgulayan ananem en büyük rakibi mukaddes teyzeyi hasar toplamında geçmek istediğini söyledi. mukaddes teyze (68) ise gençlik avantajını kullanarak 5 göz çıkarma, 2 bel altı çalışması ve bir kırık bilek hasarı ile geçen kışın korkulan isimlerindendi. bu başarısında kullandığı ekipmanın büyük katkısı olduğunu söyleyen mukaddes teyze yeni sezon hazırlıklarını daha kallavi saplı ve ince uçlu bir şemsiye ile sürdürüyor. yeni şemsiyelerin ona hitap etmediğini belirten muko transparan şemsiyelerden iğreniyor.
fakat öyle gözüküyor ki bu sene yine işleri zor olacak. adını bir türlü açıklamayan ''şemsiye kadın d'' efsanesi yağmurlu şehir caddelerinde kulaktan kulağa fısıldanıyor. bir söylentiye göre beşiktaş ışıklarda bundan birkaç yıl evvel ''kanlı pazar'' adı verilen o lanetli günde şemsiye kadın d bir karşıdan karşıya geçiş süresince şemsiyesiyle 7 göz çıkarmış, iki kol kırmış ve bir kafa kesmiştir. bu olay her nedense örtbas edilmiş ''d'' adı kente korku salmıştır. beşiktaş ışıklar civarında bu olayı kime sorduysak kaçamak cevaplar ve korku dolu bakışlar ile karşılaştık.
şemsiye kadın d yi kara şemsiyesinin üzerine bulaşmış ve kurumuş bir parça kandan tanıyabileceğiniz söylenir fakat bunun farkına varamadan ya gözünüzü ka ya kafanızı kaybedersiniz. 

 


belediye başkanı olmayı düşünmüyorum

belediye başkanı olmayı düşünmüyorum. fakat ola ki bir gün düşünürsem bugüne kadar kimsenin yapamadığı istanbulun trafik sorununu kesin çözüme ulaştıracak bir yöntem ile kulislere hızlı bir giriş yapıcam.
istanbul'da belediye ne kadar modernleşirse modernleşsin, ister akıllı kartlar çıksın ister yeni ve gıcır gıcır vapurlar üretilsin şu iskelelerdeki ve teknelerdeki ''lastikle hasar önleme'' olayının bir ikamesi bulunamıyor. 1980de de vapur lastikle frenliyordu 2010 uzay çağında da öyle frenliyor!
ama konumuz bu değil karayolu trafiği. işte bütün bu lastik sistemini alıp trafikte seyreden araçlara takıcaz. her araç muhtelif yerlerine lastik donatacak. böylelikle boşluğu gören dalacak, ite kaka yolu yara yara ilerleyecek arabasıyla. bu sisteme geçilince hem araçlardaki maddi hasar engellenecek hem de kimsede sinir stres kalmıcak. sürttüre vurdura yolunu zorlicak herkes. 

   

ayrıca belediye başkanlığım sırasında her araca artık unutulan değerlerimizden bir adet cam içi güneşlik ve araba kılıfı verilecek. çünkü ben o eski güzel günleri özlüyorum. 

 

takmayanlardan cebren ceza alınacak, yönetimim biraz da zora dayanacak ama kazalar da olmayacak. şimdiden tüm hemşerilerimin bayramını kutluyorum.