rob-der

Yıllar sonra star wars serilerinin ünlü oyuncusu C-3PO' yu holivudda lacivert takım elbisesi, elinde bond çantası ile dolaşırken görünce çok şaşırdım. Biraz sorup soruşturduktan sonra corc lukasa yakınlığı ile bilinen C-3PO'nun rob-bir adında bir robot sendikasının başkanı olduğunu öğrendim. Holivud emekçisi robotları örgütleyen bu sendika sağ eğilimli robotları bünyesinde toplamıştı ve söylenene göre corc lukas bu sendikaya maddi destek sağlayarak solcu robotların önünü kesmeye çalışıyordu. Araştırmam derinleştikçe rob-bir'in karşısında sol eğilimli robotların örgütlendiği bir de rob-der adında bir sendikanın olduğu öğrendim. Üstelik rob-der'in başında da hayatın cilvesi olarak C-3PO'nun kader ortağı, eski dostu R2-D2 vardı.
Tüm o şaşalı filmlerden sonra iki eski dostun arası açılmış, zaten ona buna efendim efendim diye yalakalık yapan protokol droidi C-3PO'nun filmlerden sonra efendi lukas diye yalaklanması tüm dünya robotlarının kardeşliğini ve özgürlüğünü savunan R2-D2 yu içten içe gıcık etmekte fakat eski arkadaşlıklarının hatırına siktiri basamamaktadır. Derken bir akşam bol robotlu bir rakı masasında alkolün etkisiyle iki eski dost münakaşa eder ve herkesin önünde birbirlerine ağır konuşurlar. C-3PO'yu lukasın köpeği ve tüm robotların yüzkarası olarak ilan eden R2-D2 masayı terkeder ve bu olaydan sonra iki eski dost birbirlerinin düşmanı olmuşlardır.
Uzun zamandır planladığı gibi R2-D2 bu olaydan sonra Rob-Der'i kurar ve yalnızca tek film için üretilen, sonra yüzüne bakılmayan ve sefalete sürüklenen holivud robotlarını örgütler. Kısa zamanda üye sayısı artar. Kimler yoktur ki örgütte; film bittikten sonra hayat gayesi için kimi taksi, kimi halk otobüsü, kimi inşaatlarda vinç kılığına bürünen transformerslar, Artificial Intelligence'ın masumu küçük David, 2001 a space odyssey'den HAL 9000 ve nice figüran robotlar. Çoğu en fazla bir filmde boy göstermiş sonrasında unutulup gitmişlerdi.
Arkasına lukasın maddi gücünü alan C-3PO ise kimi ünlü robotları Rob-Bir'e katmayı başarmıştı. Bunlar arasında sert robotlar, ağır abilikleriyle ünlü Robocop, Terminator, b166er gibi karanlık isimler vardı. Son filmiyle ünlenen ve şöhretin büyüsüne kapılan Wall-e de bu sendikadaydı. Para tatlı gelmiş ve R2-D2'nun eşitlik söylemleriyle pek ilgilenmemişti Wall-e
Rob-Der sık sık mitingler yapar R2-D2 parkasıyla ön saflarda diğer robotları gazlardı. Konuşamasa bile civ cuv sesleriyle komünist enternasyonel marşını mırıldardı. her sokak arasında, duvarlarda onların yazılarını görebilrdiniz; No humans No masters.


0 Response to "rob-der"

Yorum Gönder